MET CHI NENG QIGONG SNEL WEER OP DE BEEN

Versterkende oefeningen voor ex-corona patiënten.

Het Chineng Instituut Nederland heeft initiatief genomen om, met de instructeurs die aangesloten zijn bij het instituut, alle (ex) corona patiënten gratis te helpen in hun herstel door middel van eenvoudige oefeningen die gericht zijn op het versterken van de longen en het opbouwen van de weerstand. Als een van de instructeurs en lid van het instituut doe ik mee in deze initiatief. Bel me wanneer jullie iemand kennen die graag gebruik willen maken van dit “Snel op de been pakket”.

Het persbericht vanuit het instituut Chineng Nederland

Na een oproep vanuit de samenleving om een steentje bij te dragen aan de huidige situatie m.b.t. het coronavirus biedt het Chi Neng Instituut via de bij haar aangesloten instructeurs een gratis “Snel weer op de been” pakket. Dit gratis pakket bestaat uit twee eenvoudige oefeningen (6 tot 9 minunten) ter versterking van de longen en om de weerstand te verhogen.

Directeur Patricia van Walstijn:

Chi Neng Qigong, een afgeleide van het bekende Tai Chi, biedt specifieke longversterkende oefeningen. Al na enkele dagen dagelijkse beoefening merkt men verbetering. De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren na een introductie van een gecertificeerde instructeur. Voor nog besmette mensen kan het aanleren van de twee oefeningen online plaatsvinden.

Men ontvangt bij de eerste fysieke of online les een zgn. ‘Chi Neng Qigong pakket’ met audio en video van de oefeningen. De instructeur begeleidt de herstellende patiënt telefonisch of via de moderne online communicatiemiddelen. Zodra het kan volgt een fysieke les van 45 minuten, waarna men zelf dagelijks verder kan oefenen met audio en/of video.

Meerdere fysiotherapeuten en artsen benadrukken het effect van herstellende oefeningen en deze twee oefeningen zijn een uitstekende aanvulling op de behandelingen van de fysiotherapeut. Ook kan het helpen de werkdruk voor de fysiotherapeuten te verlagen wanneer grote aantallen mensen dienen te revalideren.

Patiënten, fysiotherapeuten en artsen kunnen dit als een welkome aanvulling zien bij de revalidatiebehandeling.

Bel me wanneer jullie iemand kennen die graag gebruik willen maken van dit “Snel op de been pakket”.
Voor verdere informatie kun je terecht bij mij, Yanky Ong. Ik werk bij het Instituut Sansoma in Doorn.
Bel me op 06 12 13 80 89 of mail naar info@chitrust.nl