Als mens zijn we gewend om in groepen te leven. We zijn afhankelijk van elkaar. We versterken en helpen elkaar. Wat de één niet kan, is juist het talent van de ander. Het past. Wij mensen.

Toch gaat het niet altijd zo soepel en vanzelf. Verbinding is niet iets wat je kunt kopen of iets wat standaard aanwezig is. Om tot een goede, diepe verbinding te komen met jezelf of een ander is tijd, energie en liefde nodig.

Wat nou als je geleerd of ervaren hebt dat verbinden leidt tot toch weer afscheid nemen, tot wantrouwen, tot eenzaamheid, teleurstelling of diep verdriet. Wat als verbinden voor jou geen meerwaarde heeft gebracht in je leven? Dat je overtuigd bent geraakt van het feit dat je het allemaal alleen moet doen?

Dan zul je je niet snel (opnieuw) verbinden. Je hart zal omringd zijn door muren waar niet zomaar een opening in komt. Die muren kunnen zo dik zijn geworden dat je naast geven ook niets meer kunt ontvangen. Je voelt geen pijn of verdriet (en dat was wat je wilde) dus dat is een plus. Maar ook geen vreugde, blijdschap, liefde, enthousiasme, genot. Alles wordt gelijk. Geen pieken of dalen meer. Monotoon. Automatisch.

Je hebt besloten dat je niemand meer toelaat. Je hart voelt koud en verlaten. Alles beter dan die diepe pijn voelen.

Niets meer voelen wil niet zeggen dat er niets meer is. Onverwerkte emoties blijven bestaan en aanwezig. In achterdeurtjes en diepe laatjes in je lichaam en geest. Ze ploppen open, te pas en te onpas. Natuurlijk kun je je hele leven deze blijven sluiten of er nog een dikkere muur voorzetten.

Er is echter hoop. Hoop op een beter leven, hoop op een betere toekomst. En degene die dit kan waarmaken ben jij. Alleen jij. Jij hebt het roer in handen van je eigen leven. Jij kunt dit met hulp zo veranderen, dat je het langzaam kan toelaten, al die gevoelens en emoties. Je kunt je demonen van vroeger recht aankijken, de kracht die ze op je hadden zal veranderen, naar normale proporties. Er zal ruimte vrij komen voor andere dingen en ervaringen. Leuke dingen, nieuwe dingen.

Ik kan je vanuit mijn praktijk begeleiden om weer in contact te komen met jezelf, je liefde en levenskracht. Hiervoor werk ik met verschillende disciplines zoals energetische ontspanningsmassage, lichaamsgerichte therapie, TRE Tension Release Exercises, rituelen of een combinatie hiervan.

Voor informatie of vragen kun je me altijd contacten of neem een kijkje op https://sansoma.nl/massage/  en  www.praktijkzonlicht.nl

Ik ontmoet je graag.