Jouw wens sluimert al een tijdje en komt regelmatig aan de oppervlakte. Wil je die wens werkelijkheid laten worden en heb je behoefte om in beweging te komen?

Dan bieden wij je een dag de tijd en ruimte om je wens te onderzoeken door middel van kunstzinnig werk met twee creatieve opdrachten en drie opstellingen, o.a. een familieopstelling en een tafelopstelling.

Van Wens naar Werkelijkheid

De training van Wens naar Werkelijkheid is ontstaan vanuit het systemische werk van Franz Ruppert. De opsteller neemt zelf in de opstelling plaats en stelt een representant voor de Wens op. Vervolgens gaan beiden in gesprek met elkaar. Blokkades, demotiverende overtuigingen, ouderboodschappen of overlevingsdelen die maken dat de wens of het verlangen niet geleefd kan worden, worden eventueel later in het gesprek ook opgesteld. Franz Ruppert noemt dit proces Zelf-ontmoeting.

Zelf-ontmoeting

Vaak hebben we als mens een muur geplaatst rondom onze diepe wensen en verlangens, waardoor we er niet mee aan het werk zijn. Wel voelen we het steeds en horen we het terug in onze woorden als ‘eigenlijk’, ‘als ik … dan zou ik…’, ‘dat is niet haalbaar want…’, ‘dat is niet eerlijk tegenover…’.

Werken met handen en hart

Om je ervaring tijdens de opstelling om te zetten in beelden en te werken met je intuïtie en verbeeldingskracht, bieden we naast de opstellingen, twee kunstzinnige opdrachten aan en werken we met diverse materialen, zoals acrylverf, collagemateriaal, kleurpotlood en klei. Ook werken we met meditatieve en visualisatie oefeningen, voorafgaand aan de creatieve opdrachten.

Door vanuit een heel andere invalshoek met je wens bezig te zijn en het werken met je hart en handen, geeft dit weer heel andere inzichten en kijk op je wens of verlangen.

Ook de representanten en deelnemers die meedoen aan de opstelling, maar zelf niet opgesteld willen worden, hebben hun eigen proces hierin en eigen ervaringen om dit te kunnen verbeelden.

De combinatie van deze twee totaal verschillende methodieken, wordt als heel prettig en aanvullend ervaren, door de deelnemers.

 

Ik vond de combinatie van opstellingswerk en het creatieve werk bijzonder en vernieuwend

 

Op een creatieve manier uiting geven wat er op dat moment onderbewust speelt was voor mij absoluut een meerwaarde.”

 

Deze trainingsdag wordt verzorgd door Daphne Kaffka en Gabriëlle Buys.
Gabriëlle is creatief opgeleid en al jaren werkzaam als grafisch ontwerper. Naast haar creatieve werk heeft zij een grote interesse voor persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit en heeft zij hierin de afgelopen jaren meerdere opleidingen gevolgd, daardoor is een nieuwe passie ontstaan: mensen uitnodigen, mbv van creatieve opdrachten, “je eigen-vrije-blije zelf” te ont-dekken.

Daphne: ik ben Metgezel voor mensen met levensvragen. Ik werk alleen of met een kudde paarden en samen lopen we een stukje met je mee op je pad om je vraag te onderzoeken. Met elkaar brengen we je graag weer opnieuw in balans. Opstellingen, Transactionele Analyse en NLP zijn de stromingen die ik gebruik.

Trainingsdag: 12 mei van 10.00 – 17.00 uur.

Kosten: € 99,- inclusief lunch, koffie en thee

In een kleine groep (maximaal 8 personen) ben je intensief bij elkaars proces betrokken. Met deze training krijg je zicht op hoe je je wens kan gaan leven. Kom in beweging, zet je eerste stap bij ons en ga met nieuwe inzichten naar huis!

JA, IK DOE GRAAG MEE EN MELD ME AAN!