Roelien Heldt

Roelien Heldt


Roelien Heldt
06 20 71 15 16
info@sansoma.nl


Mijn naam is Roelien Heldt. Ik ben integraal therapeut en geef TRE-sessies bij instituut Sansoma en in mijn eigen praktijk Vitaal Door.

TRE - (Tension/Trauma Release Exercises) is een effectieve, aangename en voor iedereen haalbare methode om spanning uit het lichaam af te voeren en terug te gaan naar een gezonde balans. Met een set fysieke oefeningen breng je je lichaam ertoe spanning te ontladen door het onwillekeurig aantrekken en loslaten van spieren, soms in de vorm van nauwelijks waarneembare trillingen of soms met wat grotere bewegingen. De oefeningen vragen, of je nu sportief bent of juist helemaal niet, een milde inspanning die gevolgd door een diepe ontspanning.

"Het mooie van TRE is dat het zo eenvoudig en organisch is"

TRE, eenvoudig en organisch

Spanning ontladen door te trillen is niets nieuws. Je ziet het vaak bij dieren en ook ieder mens heeft dit vermogen van nature in zich. We hebben alleen afgeleerd om het ongehinderd zijn werk te laten doen. Al op jonge leeftijd leren we dat trillen iets is wat zo snel mogelijk moet stoppen. Met TRE leren we ons lichaam de trillingen weer toe te staan en we leren het te reguleren zodat we kunnen kiezen waar en wanneer we willen trillen, ook zonder oefeningen.

Als TRE-provider begeleid ik je bij het terugvinden van je eigen natuurlijke ontspanningsmechanisme en bij het ontdekken hoe je dit optimaal kunt gebruiken. Dit werkt het beste in een prettige, ontspannen sfeer zodat je lichaam onbewust voelt dat er voldoende veiligheid is om spanning los te laten.

"Integrale therapie op basis van TRE 
Als je bij mij een traject doet, dan begin je meestal met TRE. Als dat goed op gang is, dan zou een volgende stap kunnen zijn dat we op onderzoek gaan naar jouw stressbevorderende (onbewuste) patronen en overtuigingen en dat we die vervolgens ombuigen naar patronen en overtuigingen je helpen."

Redenen om TRE te doen

Door ingespannen werken, stress en kleine of grote trauma’s kan er teveel spanning vastzitten in je lichaam. Dit kan zich uiten in gezondheidsklachten zoals pijnlijke en minder flexibele spieren, prikkelbaarheid, niet tot rust kunnen komen, minder goed slapen etc. 

TRE helpt je om terug te keren naar een gezonde balans. Je kunt met TRE starten in een Workshop of je kunt een afspraak maken voor een individueel consult.  

Als je gezondheidsproblemen hebt, in een mate dat ze je belemmeren om te werken of je sterk hinderen in je beweging, maak dan een individuele afspraak zodat we de oefeningen zorgvuldig kunnen afstemmen. 

Maak ook een individuele afspraak als je heftige dingen hebt meegemaakt in je jeugd, als je een post traumatisch stresssyndroom hebt of schok en tril-aanvallen zonder aanwijsbare fysieke oorzaak. TRE kan dan een zeer waardevolle bijdrage leveren aan je herstel, vaak in combinatie met andere therapie. 

Meer informatie over workshops >>

Kwaliteit en professionaliteit

Als Certified TRE Provider ben ik aangesloten bij de internationale organisatie TRE For All. Doordat ik ook lid ben van bij de VIV (beroepsvereniging voor Integrale Vitaliteitkunde) en ingeschreven ben als registertherapeut bij de RBCZ worden mijn consulten (deels) vergoed door veel aanvullende zorgverzekeringen. Zie zorgwijzer.nl/vergoeding/integrale-therapie

Vragen of meer weten?

Vul het onderstaande formulier in. Ik neem contact met je op.
Bellen kan ook: 06 20 71 15 16, ik sta je graag te woord.

Menu
X