Overzicht behandelingen

Acupunctuur is een techniek waarbij zeer dunne naalden door de huid geplaatst worden. Hiermee worden diverse processen in het lichaam in balans gebracht zoals: afweersysteem, doorbloeding, vertering, hormoon- en energiehuishouding. Daarnaast kan je lichaam krachtige pijnstillers aanmaken. Acupunctuur kan worden gebruikt voor de behandeling van diverse klachten en het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Bekijk de professionals

5D-geneeskunde werkt vanuit de visie dat het genezen van lichamelijke klachten niet 2D (klacht-pil) is, maar een 5D evenwicht. Er zijn namelijk 5 ingangen voor jouw gezondheid: Fysiek, Emoties, Gedachten, Omgeving, Energetisch.

Bekijk de professionals

Biodanza is een combinatie van muziek, bewegen, contact en ervaren. Verbinding en levensvreugde staan daarbij centraal. Door het bewegen bevorder je de integratie van lichaam en geest. Ook je algehele welzijn verbetert.

In een Biodanza sessie van ongeveer twee uur, die Vivencia wordt genoemd, wordt gedanst om onder andere vitaliteit, creativiteit en affectiviteit te bevorderen. Het is de kracht van de muziek, de beweging en de groep die transformatie met zich meebrengt.

Tijdens de Vivencia word je uitgenodigd om de dans- en/of bewegingsoefeningen te doen die de docent voorstelt, maar je vult ze op je eigen manier in, naar eigen vermogen, vanuit je eigen expressie. Je hoeft dus niet te kunnen dansen. De oefeningen doe je soms alleen, soms in tweetallen of grotere groepen.
​Door volledige acceptatie van onszelf en de ander voel je meer vrijheid en openheid. Dansen in een wekelijkse groep kan een diepgaande persoonlijke ontwikkeling tot stand brengen.

Bekijk de professionals

Je wilt iets veranderen aan je gedrag. Denk aan: meer balans tussen werk en privé, je voedingspatroon of beter omgaan met stress. Dan is een coach voor jou de aangewezen persoon. Dit geldt ook voor loopbaanvragen. De insteek is oplossingsgericht, activerend en gericht op de toekomst. Er zijn veel verschillende soorten coaches met ieder hun eigen specialisme. Bij ons vind je coaches op verschillende gebieden.

Er is vaak veel verborgen verdriet rond miskramen en/of abortus. Dat mag lichter worden. Ook omdat verlies in de zwangerschap soms een serieus struikelblok is in de relatie. Een miskraam kan een blokkade zijn om goed te kunnen functioneren in werk of privé. Pril verlies kan een bepalende onderliggende trigger zijn in een rouw- & verliesproces. Door je te laten begeleiden door een coach die gespecialiseerd in het werken met miskramen en abortus wordt de last die je meedraagt lichter en leer je jouw omgaan met jouw ervaringen en gevoelens.

Bekijk de professionals

Een energetische massage kan de levensenergie in jou (weer) laten stromen. Tijdens deze ontspanningsmassage wordt je uitgenodigd om te luisteren, te voelen en te ervaren wat je lichaam je te vertellen heeft. De masseur begeleid je intuïtief met als doel om verbinding met jezelf te maken. De aandacht geeft je ruimte en ontspanning, waardoor de energie weer gaat stromen en je nieuwe inzichten kan brengen.

Integrale geneeskunde heeft als doel om de gezondheid duurzaam te bevorderen met preventie en stimulering van het zelfherstellende vermogen. Het vormt de brug tussen reguliere en complementaire geneeskunde. Hierbij staat de patiënt centraal, heeft de arts een coachende rol en wordt de mens als één geheel gezien.
Er is openheid voor alle wetenschappelijke onderbouwde behandelmogelijkheden, uitgevoerd door de eigen behandelaar of doorverwezen naar andere deskundigen.

Leefstijlgeneeskunde is een belangrijk onderdeel waarbij er aandacht is voor voeding, beweging, stressbeheersing, zingeving en intuïtie. Daarnaast is er ook plek voor acupunctuur en mind-body technieken zoals mindfulness, haptonomie of creatieve expressie.

Bekijk de professionals

We kunnen vaker een feestje bouwen door gewoon te gaan lachen met elkaar. Verrassend, leuk, zeer gezond, verbindend en zelfs bevrijdend. De kracht van lachen is immens, en iedereen kan het!

Bekijk de professionals

Bij lichaamsgerichte therapie gaan we ervan uit dat je lichaam alle ervaringen en emoties opneemt en hierdoor wordt beïnvloed. Je lichaam kan heel wat dragen, verwerken of genezen. Maar soms is het genoeg, en geeft je lichaam aan het niet goed gaat. Wanneer je niet luistert naar deze boodschappen kunnen blokkades vast komen te zitten die zich kunnen uiten in pijn, ziekte of emoties. Met lichaamsgerichte therapie leer je op nieuw luisteren naar je lichaam en onderzoek je de betekenis van je klachten. Je komt meer thuis in je lichaam en leert op een gezonde manier uiting geven aan dat wat er in jouw leeft. De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van de vorm van lichaamsgerichte therapie. Naast het emotioneel functioneren wordt er gekeken naar lichaamsspanning, lichaamstaal, lichaamshouding en de manier van bewegen. Door middel van ademhaling, expressie, beweging of aanraking kom je meer in contact met jezelf en je proces. Het lichaamsgerichte werk wordt vaak ondersteund door gesprekken. Bij de verschillende therapeuten kan je meer lezen over hun manier van werken.

Bekijk de professionals

Magnetiseren is een genezingsmethode die al in de oudheid werd toepast en waar vandaag de dag nog steeds mooie resultaten mee worden behaald.
Magnetiseren is het op een liefdevolle wijze doorgeven van energie, daar waar blokkades worden gevoeld brengt magnetiseren licht en liefde naartoe. Deze energie wordt gebundeld met intuïtieve vermogens en kent geen tijd en ruimte.
Het gaat daar heen, waar het lichaam het nodig heeft. Het kan rechtstreeks bij de cliënt door handoplegging. Op deze manier activeert het lichaam zichzelf om te genezen en klachten op te heffen. Het emotionele lichaam zuivert zich van de emotionele en fysieke disbalans die is ontstaan door de prikkels van buitenaf.

Bekijk de professionals

Bij een massage wordt er druk, spanning, beweging of trilling uitgeoefend op het lichaam. Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hier heb je lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge/schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen. Geestelijk gebeurt er ook wat met je. Je zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in je hoofd’, nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam, oftewel: je voelt je beter. Ook kan je bij diverse klachten een massage inzetten voor een helende werking. Er zijn wel 25 soorten massages. Een aantal daarvan vind je bij ons in Sansoma. Al met al kun je zeggen dat een goede massage een effectieve, natuurkundige therapie is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast. Alle vormen van massage hebben tot doel:
Verminderen van stress
Stimuleren van het geluksgevoel
Verhogen van je weerstand
Verminderen van lichamelijke klachten
Verbeteren van de balans tussen lichaam en geest
Energie geven!

Bekijk de professionals

Er is meer tussen hemel en aarde dan het blote oog kan waarnemen. Ook al zie je iets niet wil dat niet zeggen dat het er niet is. Een medium heeft geleerd te aanvaarden dat overleden dierbare nog wel degelijk om ons heen zijn en ons kunnen helpen in het dagelijks leven wanneer wij maar bereid zijn de signalen en tekens te herkennen. Een spiritueel medium kan je helpen wanneer je nog met vragen zit.

Bekijk de professionals

Wandelen in de natuur werkt rustgevend en daardoor kom je sneller ‘uit je hoofd’ en in contact met je gevoel. Het vertragen, het in contact komen met jezelf, zullen je inzicht geven in belemmerende gedachten en patronen waar je telkens weer tegenaan loopt. Jij volgt jouw tempo. De natuur wordt gebruikt in de vorm van metaforen en symbolieken tijdens het coachen. Symbolen helpen om de situatie van een afstand te bekijken en de inzichten visueel te maken. Het is iedere keer weer magisch om te ervaren, dat wanneer alles gehoord en gezien mag worden, er direct ontspanning ontstaat. Vanuit die ontspanning en stilte ontstaat er vanzelf meer ruimte voor jezelf en ‘weet’ en voel je wat jouw volgende stappen zullen zijn.

Bekijk de professionals

Familie-opstellingen (ook wel systemische werk) is een methode die goed werkt als je verstrikt bent in oude patronen. Je blijft bijvoorbeeld dingen doen die je helemaal niet wilt of je doet de dingen niet die je heel graag wilt doen. Hierdoor voel je je van binnen je je niet vrij en je hebt er geen grip op wat het nu eigenlijk precies is. Het overkomt je als het ware.
Iedereen heeft een plek in een (familie) systeem en dit systeem wordt in balans gehouden door alle personen die in dit system voor komen. Dus als dit systeem om één of andere reden uit balans raakt, heeft dat impact op iedereen in dat systeem. En hier kan jij zelf aan werken met behulp van een gespeciliseerde therapeut.

Bekijk de professionals

Een Orthomoleculair therapeut kijkt naar de biochemie van jouw lichaam, zeg maar jouw interne fabriek. Door op zoek te gaan naar een minder goed werkend systeem in die complexe fabriek kom je stap voor stap bij de oorzaak en wordt stap voor stap elke radar aangepakt om weer goed te draaien. Dit kan behulp van bijvoorbeeld vitamines, mineralen, aangepaste voeding en vaak ook aanpassing van leefgewoontes en coaching.
Oorzaak en gevolg dat is de zoektocht, voor niemand is er een kant en klaar recept. Want jouw lichaam is uniek.

Bekijk de professionals

Een bijzonder moment. Terwijl je met intuïtief gekozen afbeeldingen een nieuwe combinatie aan het maken bent, valt er ineens iets op zijn plaats. Je ‘weet’ dat het zo klopt. Dat gebeurt bij CollagePraktijken. Het vormt zich als vanzelf onder je handen. Dit creatieve proces is een eenvoudige en voor iedereen bereikbare ingang naar zichzelf. Pas na het maken van de collages gaan we op zoek naar de betekenis van dit nieuw ontstane beeld en ‘lezen’ de kaarten. Het werken met de collages geeft je inzicht in jezelf en maakt het tot bruikbare informatie om in te zetten in je leven. Via diverse werkvormen leid ik je door het proces, zodat jij bij jezelf naar binnen kunt gaan.
Onder de knop zit een prachtig filmpje, waarin je kunt zien hoe het in z’n werk gaat.

Bekijk de professionals

Wil je lichter leven, ballast loslaten en weer vanuit een vrij gevoel je keuzes maken? Wat houd je tegen en hoe los je die blokkades op?

Dat is waar we tijdens een reading of healing sessie mee aan de slag gaan. Terwijl je op een massagetafel ligt, gebruikt de behandelaar zijn of haar handen en legt deze op verschillende plaatsen op je lichaam. Aan de hand daarvan zal hij/zij vertellen wat er wordt waargenomen. Dat kunnen beelden zijn, metaforen of lichamelijke spanning. Je voelt dat er dingen verschuiven. Je wordt rustiger, ontspannen en lichter. Je kan ook vragen stellen tijdens de sessie.

In de nabespreking wordt de healing geïntegreerd. Na afloop ben je weer helder in je hoofd. Je hebt inzicht gekregen in wat voor jou wijsheid is of wat een volgende stap kan zijn.

Reiki is gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut en de patiënt. Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Het wil in geen geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen, wél aanvullen en ondersteunen.

Bekijk de professionals

We zijn als mensen allemaal op zoek naar intimiteit in onze relaties en tegelijkertijd zijn we er ook
best bang voor. Want in de intimiteit laat je jezelf helemaal zien, heb je je te openen en ben je dus
kwetsbaar. Vertrouwen is hier een belangrijk sleutelwoord. Vertrouwen in jezelf en in de ander.
Veel relatieproblemen kenmerken zich door een gebrek aan echte intimiteit.
Tegelijkertijd is lichamelijke intimiteit is een belangrijk bindmiddel in een relatie.
In de therapie gaan we op naar jouw patronen en achterliggende overtuigingen over het thema
intimiteit en seksualiteit. We gaan na welke boodschappen je mee hebt gekregen uit jouw gezin van
herkomst. We onderzoeken vervolgens hoe die je tot de dag van vandaag vormen in hoe je reageert
op jouw partner.
We onderzoeken ook hoe je lichaam reageert, welke signalen het afgeeft en waar je blokkades
ervaart. Waar kan de (levens)energie niet of onvoldoende stromen. Samen kijken we hoe je deze
vastgelopen patronen, zowel in het lijf als in je gedachtes en emoties kunt transformeren.
We onderzoeken welke verlangens je hebt en wat je in de weg staat om die te volgen. We gaan na
hoe je het voor jezelf en je partner zo veilig kunt maken dat er weer meer toenadering mogelijk is.
Met verschillende oefeningen en opdrachten ga je met het thema aan de slag. Je kan dit alleen oppakken of samen met je partner.

Bekijk de professionals

Stilte wordt ook wel het Nieuwe Goud genoemd. Door stil te worden en niet te hoeven reageren op allerlei prikkels van buitenaf kom je op een diepere laag in jezelf. Je wordt bewust van alle gedachten die de hele dag door ratelen in je hoofd. Soms weet je niet meer naar welke stem je moet luisteren en voel je niet meer wat voor jou het beste is. Door in het stille midden te staan ga je van denken naar voelen. Als vanzelf vertraag je en kun je in alle rust ‘horen’ wat het beste voor jou is.

Bekijk de professionals

TRE staat voor tension/trauma releasing exercises, oftewel spanning/trauma ontladende oefeningen. TRE is een reeks van 7 uitgekiende eenvoudige oefeningen die door iedereen op eigen niveau gedaan kunnen worden. Als je natuurlijke ontladingsmechanisme door de oefeningen op gang is gebracht, gaat het verder vanzelf en hoef je het alleen nog maar te laten gebeuren. Het wordt, net als hartslag en ademhaling, aangestuurd door het autonome zenuwstelsel. Het bestaat uit het aantrekken en loslaten van spieren, soms in de vorm van nauwelijks waarneembare trillingen, soms wat grotere bewegingen. TRE kan helpen bij het verminderen en voorkomen van fysieke klachten, je meer bewust worden van je lichaam en hiernaar leren luisteren, je vitaler voelen in lichaam en geest en meer ruimte in je hoofd creeren. Je kan het beste met TRE beginnen onder begeleiding van een TRE-coach. Daarna kan je de oefeningen thuis voortzetten.

Bekijk de professionals

Een zwangerschap en een bevalling vragen veel van je lichaam en geest. Extra ondersteuning in deze bijzondere periode en het opdoen van kennis is daarom extra fijn. Daarnaast is het een moment in de week dat je bewust tijd neemt voor jezelf en het kindje in je buik. Door middel van aangepaste yoga-oefeningen, ademtechnieken en ontspanningsoefeningen bereid jij je optimaal voor op de bevalling en de periode daarna.

Bekijk de professionals