Dit weekend had ik een zondagmiddag zonder plannen. Ruimte om te laten ontstaan waar ik zin in had en als vanzelf kwam ik in de tuin terecht met een snoeischaar in mijn hand.  Mijn kleine maar o zo fijne tuintje wat bijwerken. Ik realiseerde me dat ik dat zo’n heerlijk moment vind. Ik voel dat de natuur me een gevoel van ruimte geeft. Automatisch ga ik wat vertragen, kijk ik naar wat groeit en bloeit. Raap ik wat slakken op die ik elders een onderkomen geef, knip ik wat struiken bij waardoor andere planten ruimte en licht kunnen krijgen. Ik faciliteer de natuur zodat er groei en bloei kan plaats vinden.

Grappig eigenlijk.. zoveel overeenkomsten met wat ik doe ik in mijn praktijk als lichaamsgericht therapeut, coach en masseur. Ik neem jou waar en stem met je af wat er nodig is; ik nodig jou uit om te vertragen zodat je je lichaam meer gewaar wordt en je meer bewust wordt van je gedachten, gevoelens en emoties; ik raak je (desgewenst) aan zodat spanning makkelijker kan wegstromen; ik zorg voor inzicht zodat je gedachten kunt ordenen en ‘snoeien’, ik zorg dat je  meer contact komt met jezelf  waardoor jij stevige wortel kunt schieten en je die ruimte kunt nemen die je nodig hebt.

Ik blijf me verwonderen dat wij als mens en de natuur zo nauw met elkaar verbonden zijn. Je bent van harte welkom! Praktijk Rinie van Leeuwen  www.rinievanleeuwen.nl