Wat is Reiki?
Het woord Reiki betekent ‘Universele Levensenergie‘.
Reiki is een natuurlijke geneeswijze gebaseerd op het werken met die universele levenskracht die doorgegeven wordt via handoplegging, aanraking. Het Japanse karakter Rei betekent ‘onbegrensd’ of ‘universeel’. Het karakter Ki betekent ‘de vitale kracht‘. Deze kracht bevindt zich van nature in ons lichaam en overal om ons heen.

Bij een verstoorde energiehuishouding ontstaan vaak klachten van lichamelijke, emotionele en/ of mentale aard. Deze verstoringen in een lichaam zijn door mij als een reikibehandelaar vaak te voelen.  Door handoplegging op deze ‘verstoorde’ plek van je lichaam, en de universele energie te bundelen en via de handen door te laten stromen, gaat de desbetreffende plek tintelen of wordt warm. Het lichaam gebruikt deze externe energie om de blokkades op te heffen en het genezingsproces te activeren. Je voelt je na een behandeling meer in balans, je kan beter ontspannen en staat steviger op de grond, weer meer geaard. Het is bijzonder ‘heilzaam’ en kan naast alle reguliere geneeswijzen worden ingezet en zal de reeds ingezette geneeswijze versterken.

Hoe ga ik te werk?
Een behandeling van een uur start met een intakegesprek, wie ben jij, waar wil je aandacht voor in je lijf. Dan ga je ontspannen liggen op een behandeltafel of op een matras op de grond, dat wat jouw voorkeur heeft. Mijn handen geven de reikibehandeling en zo laadt jouw lichaam weer op.

Daarnaast heeft het lijf, de klacht, de pijn een boodschap. Die vertaal ik aan de hand van systemisch werk. Dat wil zeggen dat ik het fenomeen, de pijn er als het ware uitlicht en vanuit de pijnklacht informatie geeft wat het jou te zeggen heeft, welke boodschap het heeft. Deze vertaalwijze komt uit het opstellingenwerk.


Ik ben geschoold vanuit de Usui methode. Sinds 1999 geef ik Reikibehandeling aan mezelf, volwassenen en aan kinderen. Dit is een manier van leven geworden zonder dat ik me daar in eerste instantie van bewust was. Vandaar dat ik nooit expliciet of specifiek gemaakt. In Sansoma voel ik de ruimte dit wel te doen.  Dus, wil je mijn werkwijze van Reiki eens ervaren?  Maak hier een afspraak.

Kosten:
Behandeling van een uur: €50,- (excl. BTW)

Ik ontmoet je graag.

Rachel Naron

Ja, ik maak graag een afspraak

(mail@rachelnaron.nl)