Andere professionals
Bekijk de events

Pieter Ruigewaard

Ik ben Pieter Ruigewaard en ik heb een praktijk voor lichaamsgerichte therapie zowel in Nederland als in Vlaanderen. Ik werk met individuele cliënten en ik geef veel groepstrainingen. Je kunt voor alle levensvragen bij mij terecht. Ik ben gespecialiseerd in het gebied van Intimiteit en Seksualiteit.

Intimiteit en seksualiteit horen bij ons als mens. Zonder seksuele drive zouden we er als de soort homo sapiens niet meer zijn. Seksualiteit gaat over verbinding en stroming. Intimiteit en seksualiteit zijn een belangrijk bindmiddel je relatie. Ik kan je ondersteunen als je merkt dat je blokkeert of steeds opnieuw weer tegen hetzelfde patroon aanloopt in je seksualiteit, in je relatie met je zelf, maar ook met je partner. Het verleden kun je niet veranderen. Het is zoals het is. Maar je kunt wel zelf bepalen hoe je je er toe verhoudt. Zo leer om in het hier en nu meer handelingsperspectief te krijgen.

Wat Pieter Ruigewaard voor jou kan betekenen

Hoe Pieter Ruigewaard jou helpt

We gaan met elkaar terug in de tijd en kijken naar wat de dynamiek en de boodschappen van het gezien van herkomst zijn. We onderscheiden hoe je dat heeft gevormd: lettelrijk en figuurlijk. Ik werk veel met het lijf en geef vervolgens samen met je betekenis aan deze ervaring. Met behulp van onder andere ontspanningsoefeningen en meditatie geef je je lichaam een andere ervaring, waardoor het kan ontspannen. Je leert de seksuele stroom in je lichaam beter te voelen en het in een intieme verbinding met je partner te brengen om zo je relatie te versterken Je claimt je seksuele waardigheid terug en geeft tegelijkertijd seksualiteit weer de plaats die haar toekomt: als basis van het leven. Ik geef ook vaak opdrachten mee zodat je tussen de sessies kunt oefenen met die aspecten waar we in de sessies mee werken.

De essentie van mijn begeleiding is het herstellen van de verbinding tussen hart en geslacht om die scheppende levensenergie, waar seksualiteit een uiting van is, weer meer en vrij te laten stromen.

Agenda van Pieter Ruigewaard

Inspiratie van Pieter Ruigewaard