Andere professionals
Bekijk de events

Marnix Lamers

Mijn naam is Marnix Lamers en ik laat je genieten van je lach Ik organiseer lachwondershops en je kunt gerust zeggen dat die meer dan leuk zijn. De meeste deelnemers zijn het na afloop vaak roerend met elkaar eens: we lachen veel te weinig. Terwijl lachen zo gezond en laagdrempelig is. Een lachwondershop kun je daarom gerust een alles-in-1-workshop noemen. Het levert je fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en voor je spirit zoveel meer op dan je in eerste instantie zou denken. Een wonder!

Lachen werkt bevrijdend Je voelt het fysieke effect van lachen meteen in je lijf: je ontspant en je laat stress en spanning los. Lachen zorgt er namelijk voor dat je gelukshormonen als endorfine aanmaakt en het helpt je lichaam met het afbreken van stresshormonen. Tien minuten stevig lachen laat een overschot aan stresshormonen als cortisol en adrenaline als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zelfs als je er al een tijdje mee rondloopt.

Lachen is dus heel waardevol voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. Je maakt echt contact met je lijf, het spoelt je hoofd leeg en je laat al lachend allerlei negatieve emoties los. Ik hoor vaak van deelnemers dat zij na mijn workshop zaken in hun leven weer veel beter weten te relativeren. Lachen werkt echt bevrijdend.

Wat Marnix Lamers voor jou kan betekenen

Focusgebieden:

Project URL:

Our Human Nature

Hoe Marnix Lamers jou helpt

Doe je mee aan een lachwondershop? We bouwen het rustig op, zonder te praten. Vrij snel komt die natuurlijke, spontane lach vanzelf. Dan is het hek van de dam en komt samen met de lach enorm veel energie vrij. De laatste lach-vorm, de cirkellach, is het hoogtepunt. Tot het eind van de oefening praten we niet om te voorkomen dat we vanuit ons gevoel terug gaan naar onze ratio en naar ‘er weer iets van vinden’. Alle maskers vallen dan af. Je ziet in de groep dat mensen zich makkelijker met elkaar verbinden. Het is fantastisch om zo mensen bij elkaar te brengen. En heel mooi om te zien hoe zij hart en mind durven openen.

De lach-werkvormen die ik in mijn workshops gebruik, komen uit mijn creativiteit. Natuurlijk heb ik hier en daar bij anderen gekeken. Ik heb kennis opgedaan over lachyoga en me laten inspireren door methodes zoals de lachmeditatie van Osho. In mijn workshops verwerk ik dat op mijn eigen manier. Ik ontmoet je graag!

Agenda van Marnix Lamers

Lachwondershop

10 juni @ 20:00 - 21:30

Lachwondershop

30 juni @ 20:00 - 21:30

Lachwondershop

13 juli @ 20:00 - 21:30

Lachwondershop

8 september @ 20:00 - 21:30

Inspiratie van Marnix Lamers