Daniel Versteegh

Daniel Versteegh

Daniel Versteegh
06 18 13 81 35
daniel@klanck.nu
https://www.klanck.nu/


Ik ben Mindfulness trainer en werk vanuit mijn eigen praktijk Klanck Mindfulness. Omdat ik eigenlijk opgeleid ben als muzikant heb ik in mijn leven veel ervaring op kunnen doen met aandachtig luisteren. Om gezond en in balans te blijven in de hectische tijd waarin we leven is het volgens mij waardevol om ook te luisteren naar dingen die je niet direct kunt hóren. Hoe luister je bijvoorbeeld naar je lichaam? Of naar grenzen die je tegenkomt? Wat zegt je hart? Het kan best moeilijk zijn om naar zulke abstracte zaken te leren luisteren en er aandacht voor te ontwikkelen. Mindfulness heeft mij daarin al een aantal jaar enorm ondersteund en ik deel die ervaring graag met anderen. 

Herder

Vanuit Klanck Mindfulness organiseer ik verschillende activiteiten en bijeenkomsten waarin de beoefening van Mindfulness centraal staat. Daarnaast probeer ik ook dwarsverbanden te leggen met natuurbeleving en de heilzame werking van de prachtige omgeving op de Utrechtse Heuvelrug onderdeel te maken van de Mindfulness beoefening. Ik ben tevens herder van mijn eigen kleine schaapskudde en op die manier besteed ik zelf veel tijd in de natuur. Veel van de waarden die ik koester komen zowel terug in mijn werk als herder als in mijn rol als Mindfulness trainer:

  • Leven in het nu
  • Verbinding met de (je eigen) natuur
  • Je hart en je dromen volgen
  • Authentieke communicatie

“Hoe stiller je wordt, hoe meer je hoort”

Mindfulness training

De mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur en een stilte dag. Tijdens de sessies krijg je informatie aangereikt, maar oefen je vooral zelf. Net zoals je iemand niet kunt uit leggen hoe een appel smaakt zo kun je ook de ervaring van mindfulness niet op een verbale of theoretische manier overdragen. Je moet het ervaren. Middels eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen en meditaties word je in de loop van de training steeds meer ‘mindful’. Je leert daarbij anders om te gaan met datgene dat jou naar de training heeft gebracht. Dat kan stress zijn, of pijn, somberheid, ziekte, slapeloosheid, verlies (rouw) of welke klachten jou op dit moment dan ook dwars zitten. Door met aandacht te leren kijken naar de patronen achter jouw klachten kun je er met een zekere afstand naar gaan kijken. Door met afstand te kijken ontstaat er ruimte tussen de patronen en jouw reactie daar op. In die ruimte ligt de kans verscholen om op een andere manier te reageren waardoor de patronen kunnen veranderen, waardoor je klachten kunnen veranderen en zelfs afnemen of misschien wel geheel verdwijnen.

Kiezen

Omdat Mindfulness in rap tempo aan populariteit wint is er inmiddels een breed aanbod aan trainers. Het valt soms niet mee om daar een keuze uit te maken. Een goede klik met je trainer is geen voorwaarde voor een Mindfulness training, maar kan wel bijdragen aan jouw ervaring van veiligheid. Je veilig voelen is een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren en je open te stellen voor wat je in de training krijgt aangereikt. Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor de (mijn) mindfulness training van Klanck. Hieronder lees je er een aantal:

  • Ervaringsdeskundigheid: ik heb zelf ervaren hoe verslagen je je kan voelen door burn-out, maar ook andere klachten als somberheid en angst ken ik van binnenuit. Als trainer sta ik met beide benen op de grond en leer ik je niet te streven naar een ‘verlicht’ leven zonder klachten, maar eerder om te ontspannen in de situatie zoals die nu is. 
  • Authenticiteit: mindfulness is geen trucje dat ik toepas om me beter te voelen. Ik heb de waarden van de beoefening in heel mijn leven verwerkt. In mijn werk als herder, mijn moestuin, mijn relaties en de manier waarop ik mijn dagen indeel. Ik streef naar een authentiek leven gebaseerd op je eigen kwaliteiten en valkuilen. Ik hoop dat ik jou kan inspireren om hetzelfde te doen. 
  • Gedegen opleiding: ik ben opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Het CvM is één van de vooraanstaande opleidingsinstituten die ons land rijk is. Je kunt er van uit gaan dat ik voldoende onderlegd ben om je te begeleiden. 
  • Geen therapeut: veel minfulness trainers hebben een achtergrond in de geestelijke gezondheid zorg. Dat brengt veel expertise met zich mee maar die hoeft niet per se ondersteunend te zijn aan de beoefening van mindfulness. Ik ben geen therapeut en wil je leren om aanwezig te zijn in het nu. Zonder in je voorgeschiedenis te duiken, zonder te analyseren, zonder je te willen veranderen. Die ‘radicale’ acceptatie van jezelf is de grond van de heilzame werking van mindfulness.
  • Locatie: de stiltedag van de 8-weekse training wordt (niet voor niets) gegeven in de sfeervolle Ludenkapel aan de rand van de eindeloze bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Genoeg gelegenheid om mindfulness te beoefenen in de natuur!

Op mijn website https://www.klanck.nu/ kun je nog meer informatie en achtergronden vinden over mij en de activiteiten die ik organiseer. Ik heet je van harte welkom. 

Daniel.

Vragen of meer weten?

Vul het onderstaande formulier in. Ik neem contact met je op.
Bellen kan ook: 06 18 13 81 35, ik sta je graag te woord.

Menu
X