Janet van Essen

Janet van Essen

Janet van Essen
06 40 333 503
janetvanessen@spreng.nu
www.spreng.nu


Mijn naam is Janet van Essen en ik ben mindfulnesstrainer, trainer persoonlijke ontwikkeling en eigenaar van www.spreng.nu

'Echt aanwezig leren zijn in het moment'

Mindfulness helpt je om bewuster je lichaam te voelen, naar je lichaam te luisteren en deze te gebruiken. Hierdoor ben je minder 'in je hoofd. Mensen die Mindfulness trainingen willen volgen, hebben over het algemeen last van stress en piekeren, ze willen meer rust en kalmte ervaren. En dat is wat ik het liefste doe, trainingen verzorgen die de mens rust en kalmte kan geven.

Ik ben blij om de mindfulness training bij Sansoma te geven. Zelf heb ik veel baat gehad bij mindfulness. Het heeft mij als drukke professional, met een actief sociaal en sportief leven plus gezin, veel mooie inzichten gegeven. Het echt aanwezig leren zijn in het moment, of die nou prettig is of niet, zorgt voor meer rust in mijn leven en geeft een grotere veerkracht.

"Ik heb ik geleerd om beter met stress om te gaan door het te omarmen voor wat het is"

Kwaliteit en professionaliteit

Ik ben gespecialiseerd in trainingen over thema’s als werkdruk, stress, communicatie en mindful leven. Ik werk als mindfulness trainer in de hoogste categorie 1 van de Vereniging van Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (www.VMBN.nl) en ik ben gediplomeerd trainer (post-HBO).

Voordat ik me volledig op het pad van het mooie trainersvak begaf studeerde ik bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan Wageningen Universiteit en heb ik verschillende marketing- en communicatiefuncties gehad in zowel de profit als non-profit sector. Het gedrag van mensen, de communicatie onderling en de invloed van werkdruk en stress op het functioneren hebben mij van jongs af aan enorm geboeid.

Mijn trainingen
Ik geef bij het instituut Sansoma mindfulness trainingen. De officiële 8 weken durende Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-training. Deze training bied ik aan zowel aan groepen als individueel aan en ik verzorg kennismakingsworkshops.

Wat deelnemers zeggen:
‘Ik heb de training als heel positief ervaren. Het voelt als tijd echt voor mijzelf en vooruitgang in de doelen die ik wil bereiken. Ik ben meer gefocust en kan meer rust pakken op momenten dat ik het nodig heb. 
Ook kan ik steeds beter in het moment stilstaan bij wat ik vind en daarop reageren, 
al blijft dat ook een reis van oefenen en ontwikkelen’ 
(deelneemster, 35 jaar).

‘Hele leerzame ervaring! Gedurende deze minfulness sessies heb ik geleerd om beter met stress om te gaan door het te omarmen voor wat het is. Dit geeft ontzettend veel rust en ruimte' 
(deelnemer, 31 jaar).

‘Janet weet een vertrouwen te krijgen door haar rust, stem en zekerheid, maar ook persoonlijk en open te zijn, niet afstandelijk. Ik voelde me heel veilig om iets nieuws te ervaren met een groep totale vreemden. 
Op een of andere manier kan ze die balans ontzettend goed kweken. En dat is mijns inziens essentieel in zo’n groepstraining. Ik kwam altijd geheel rustig en vol zelfvertrouwen terug van de avond...’ 
(deelneemster 49 jaar)  

‘Ik heb geleerd meer aandacht te geven aan mezelf. Ik heb bewust naar mezelf leren kijken en zie nu beter wat er speelt. Mijn piekergedachtes kan ik nu ook beter van een afstand bekijken. 
Deze 8 weekse training is daar echt heel goed voor. Jij vraagt goed door tijdens het bespreken van opdrachten, je bent rustig, hebt een fijne stem’ 
(deelneemster 24 jaar)
Mijn aanbod

1. MBSR-training (Mindful Based Stress Reduction)

 • 8 Wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2,5 uur
 • Persoonlijk kennismakingsgesprek vooraf
 • Aandacht voor en groeps- en individuele instructies
 • Integratie van Mindfulness in je dagelijkse leven
 • Gewaardeerde handleiding
 • Digitale leeromgeving met begeleide meditaties voor thuis en andere thuisoefeningen
 • Oefen/stiltebijeenkomst van 9.30 tot 15.00 uur

Kosten
Voor particulieren € 490,- inclusief btw en materialen.
Als je werkgever betaalt of als je betaalt vanuit een B.V. zijn de kosten € 650,- exclusief btw, inclusief locatiekosten en materialen.

De eerst volgende cursus MBSR in Doorn start op 13 september van 9.30 tot 12.00 uur. Je kunt je aanmelden door met te mailen. Wil je eerst een introductie workshop volgen? Dan kan! Op 22 mei of 26 juni om 19.30 - 21.00 uur ben je van harte welkom.

2. Individuele Mindfulness training (cursus voor jou alleen)
Het kan zijn dat het je veel energie kost om je te verhouden tot andere mensen in een groep, dat je je geremd voelt om je te uiten of dat je simpelweg niet kan op de dagen of tijden dat de groepstraining plaatsvindt. Ook kan het zijn dat er op dit moment veel speelt in je leven. Dan kun je ook individueel aan de slag met mindfulness. Het voordeel van individuele mindfulness is dat er meer aandacht is voor jouw specifieke situatie en ervaringen. 

Welke reden je ook hebt, je kunt mindfulness net zo goed individueel leren, als in een groep. De basis van individuele mindfulness en de groepstraining is hetzelfde. We volgen hetzelfde programma en doen dezelfde oefeningen. Tijdens de individuele sessies leer je je aandacht te trainen, leer je beter met stress om te gaan en met een mildere blik naar jezelf te kijken. Naast de mindfulness oefeningen is er ook ruimte en tijd om in te gaan op de uitdagingen waar je op dat moment in je leven tegenaan loopt. Het voordeel van individuele Mindfulness is dat je op elk gewenst moment kunt beginnen.

Opbouw van de individuele training

 • 8 bijeenkomsten van 1 uur en een kwartier (ook mogelijk 1 keer per twee weken)
 • Persoonlijk kennismakingsgesprek vooraf
 • Persoonlijke feedback tijdens de sessies
 • Integratie van Mindfulness in je dagelijkse leven
 • Gewaardeerde handleiding
 • Digitale leeromgeving met begeleide meditaties voor thuis en andere thuisoefeningen

Kosten
Particulier tarief € 900,- inclusief btw en kennismakingsgesprek, handleiding en toegang tot digitale leeromgeving.  Zakelijk tarief € 1150 ,- exclusief btw. In veel zorgpakketten is een vergoeding voor mindfulness opgenomen. Ik voldoen aan de eisen van zorgverzekeraars.


3. Workshop ‘Mindfulness voor mij?
Een eerste vrijblijvende kennismaking met mindfulness. Wat is mindfulness en wat kan het je op leveren? We doen een aantal oefeningen uit de mindfulness en je leert hoe je mindfulness bij je dagelijkse werkzaamheden kunt inzetten. Voor iedereen die meer wil weten over de 8 weekse cursus mindfulness en die zich wil oriënteren of de training al dan niet geschikt is om te volgen.

De eerstvolgende mogelijkheid om mee te doen is op 22 mei en 26 juni van 20.00 tot 21.30 uur. De kosten bedragen € 10, - per persoon. Je kunt je aanmelden door me te mailen.


Vergoeding vanuit het aanvullende pakket zorgverzekering
Een aantal grote verzekeraars vergoeden de mindfulness training vanuit het aanvullende pakket. Voor vergoeding moet de mindfulness training gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 is. Ik voldoe aan deze voorwaarde. Ook is er soms een verwijsbrief van de huisarts of bedrijfsarts nodig. De verwijsbrief kun je samen met de factuur van de training versturen naar je verzekeraar.
Kijk hier​ voor meer informatie over de vergoeding.

Vragen of meer weten?

Vul het onderstaande formulier in. Ik neem contact met je op.
Bellen kan ook: 06 40 333 503, ik sta je graag te woord.

Menu
X