Woensdagmiddag, ik hang in mijn hangmat-stoel in mijn tuin. De zon is net wat opgeschoven. Langzaam realiseer ik me dat dit lome niet alleen de momentopname nu is. Het is ook waar ik me met de worshops bevind. Nu de wereld weer open gaat, vind ik mezelf terug in een eigen holletje, thuis en een beetje los van de wereld. Heb me hier wat genesteld en er het beste van gemaakt. Nu ontdek ik dat dat een beetje mijn nieuwe-normaal geworden is. Naar buiten treden lijkt ineens een grote actie. Eerder dácht ik dat ik niet kon wachten, nu merk ik een terughoudendheid in mezelf. Alsof ik me nog eens om wil draaien voor ik aan de dag begin: Nhee, nog even niet…  Hier in de tuin draagt de hangstoel me, mijn benen passen er net bij in. Los van de vloer, geen sturing. Alleen maar loslaten. De stof voelt stevig om me heen en er is een hele lichte beweging. Dit is pas gedragen worden. Ineens herinner ik me een kaart en ben verrast dat er opnieuw een kaart is die me iets laat zien. Ja, tuurlijk, zou je zeggen, want zo werkt het toch? Ja, zo werkt het. En toch blijft ik het steeds opnieuw ontdekken. Moet ik blijkbaar steeds weer wakker worden voor de wereld, míjn wereld, die door de kaarten zichtbaar wordt

Inzicht in het moment

Dit is em. De kaart: Gedragen laat zien wat ik voelde. Omhulling, gewichtsloosheid en ondersteuning. Bij het lezen vertelde deze kaart dat ik niet altijd zo hard hoef te werken. Dat ik me mag laten dragen. Dat is ook gebeurd in de afgelopen periode. Zo heb ik met beide handen de hulp aangenomen bij het maken van een filmpje. We hebben het onstaan en de werking van Helende Collages vastgelegd in beeld. Het is mooi geworden, bijna klaar. het zal op de site van Sansoma verschijnen. Volgende nieuwsbrief een linkje. Beloofd.

De kaart brengt beweging

Het heeft me goed gedaan, zo’n uurtje in mijn stoel. Het ontdekken waar ik precies ‘uithang’, brengt weer beweging. Ik kan me uitrekken en op gaan staan. Want uiteindelijk is er niets waar ik liever voor opsta dan de Helende Collages. De deur gaat weer open en vanaf juni zijn er weer workshops die je kunt bezoeken en waar ook jij wakker kunt worden voor jezelf.

Breng jezelf weer in beweging

Kom Helende Collages maken en breng weer in beweging wat er in je leeft. Had je voor jezelf een afgescheiden plekje gemaakt en wil je de deuren weer open zetten? Of ben je een van de mensen die juist heel hard heeft doorgewerkt in de Coronatijd en wil je juist jezelf weer in evenwicht brengen, terug naar rust en weer contact met de rest van de wereld. Kom kaarten maken en ontdek wat hier voor jou nodig en helpend in kan zijn.

De ruimte waar we werken is 60m2 en daarin maak ik fijne, ruime werkplekken met voldoende afstand. In het pand zorg ik voor een schone start en we houden rekening met elkaar en de afstand

6 juni: Thema: Je Lichte Zelf: Er is veel gaande in de wereld en er zijn veel meningen en adviezen, die ons om de oren vliegen. In deze workshop keer richten we ons op jouw eigen Licht als steun en baken in de stappen die jij wil zetten, nu de wereld weer open gaat.
20 juni: Thema: Je Donkere Engel: Wat als onze pijnlijke zaken eigenlijk richtingaanwijzers zijn, die ons een weg laten zien naar onszelf, naar eigen kracht? Wat als onze verwonding onze metgezel wordt? Deze keer werken we met de helpende kracht in de tegenspoed.
4 juli: Thema: Werken met de kaarten: na deze workshop weet je hoe je jouw eigen Collage kaarten kunt inzetten ter ondersteuning van jezelf bij bijzondere gebeurtenissen of in moeilijke tijden.

De zomerperiode zal een tijd zijn die er voor veel mensen anders uit gaat zien, dan andere jaren. Maar op de Helende Collages kun je rekenen! Het zomeraanbod is in de maak. Samen met collega’s kijk ik naar leuke variaties en interessante mogelijkheden. Wordt vervolgd.

Aan de slag met de Helende Collages

De wijsheid en ondersteuning van de kaarten is groot. Je gaat een creatieve weg naar je intuïtie, door middel van mooie afbeeldingen en eenvoudig technieken. Ik neem je mee naar je binnenwereld. Ik begeleid en ondersteun je in het proces en help je verder als je stagneert. Er zijn verschillende mogelijkheden: gewone en thema workshops, Individueel Collage werk en natuurlijk kan er nog steeds  online gewerkt worden. Dus ook als het voor jou (nog) niet mogelijk is om de workshops te bezoeken kun je Helende Collages maken.  Als je graag met een groepje werkt wat je zelf samenstelt dan is er wellicht iets mogelijk op locatie.  Een workshop cadeau geven kan ook, met de Collagecadeaubon. Neem contact op voor meer informatie, voor aanmelden of om een afspraak te maken. Misschien zijn er anderen die je attent wil maken op de Helende Collages, stuur deze nieuwsbrief  gerust door. Ook zij zijn welkom,

Welkom bij de Helende Collages. 
Ik hoop je te spreken en in goede gezondheid weer te zien.
Voor nu hartelijke groeten.

Praktische informatie

Prijs van de workshop: € 37,50
Pakketkorting: bij deelname aan 3 workshops: € 99,95
Individuele afspraken: € 65 per afspraak, anderhalf uur.
Locatie: Sansoma, Dorpsstraat 26 in Doorn

JA, IK DOE GRAAG MEE! 

Mocht je eens een andere creatieve invalshoek willen proberen bekijk dan ons aanbod op https://sansoma.nl/creatief-atelier/