Sansoma

Sansoma is het instituut voor lichaamsbewustzijn en heeft als missie het lichaamsbewustzijn en het welzijn van de mens te vergroten. Wil je eerst weten wat lichaamsbewustzijn nou eigenlijk is? Lees dan hier verder.

Hoe vergroot je jouw lichaamsbewustzijn?

In de huidige maatschappij zie je dat er meer nadruk ligt op het denken (hoofd) en het stimuleren van het kunstmatige denken. Door dit een steeds grotere rol te geven in ons leven, raken we steeds meer verwijderd van het aardse bestaan en de beweging die een lichaam nodig heeft. We bewegen nauwelijks nog, vergeleken met de vorige eeuw. Dit veroorzaakt een stagnatie in onze energiestroom, een verlies van uitdrukking van emoties, van onze vitaliteit en lichaamsbewustzijn. We raken verwijdert van onze diepste verlangens en het verwezenlijken daarvan.

Hoe meer we in ons hoofd zitten. De nadruk ligt op presteren, snelheid, vooruitgang en succes. Hiermee verliezen we steeds meer het contact met ons mens zijn. Met waar onze roots liggen. We zijn aards, we zijn dieren, we hebben zowel mannelijke als vrouwelijk energie. Onze mannelijke energie staat voor liefde en compassie. Onze vrouwelijke energie geeft ons intuïtie (innerlijke wijsheid) en maakt ons ontvankelijk. Binnen de Tibetaanse boeddhistische cultuur noemt men de mannelijke energie ‘karuna’ en de vrouwelijke energie ‘prajna’. Zij vergelijken beide energieën als de vleugels van een vogel die samen werken en leiden tot heelheid. Het een kan niet zonder het ander. Innerlijke wijsheid kan niet zonder liefde en compassie. Beide kanten horen in balans te zijn zodat we ons energiek, vitaal en passievol door het leven kunnen bewegen. Dat maakt gelukkig en blij. Lichaamsbewustzijn speelt hierin een centrale rol.

Je kunt je lichaamsbewustzijn vergroten door

  • verbeteren van je ademhaling
  • bewustzijn van je lichaamshouding
  • doen van lichaamswerk
  • bewust worden van je lichamelijk sensaties en emoties
  • leren aanraken en aangeraakt worden
  • bewust zijn in contact met de ander
  • bewust met je aandacht in je lichaam zijn

Heb je interesse gekregen en wil je meer weten over wat het instituut voor lichaamsbewustzijn jou kan bieden? Bekijk dan ons aanbod of neem contact op.