Familieopstellingen en systemisch werk

Een Familieopstelling? Wat is dat nou precies?

De grondlegger van de familieopstellingen is de Duitse familietherapeut Bert Hellinger. Hij heeft dit veld ontdekt, verfijnd en uitgewerkt tot dat wat wij verstaan onder ‘familieopstellingen’. Het begrip is ook bekend onder de term systemisch werk.

Familieopstellingen zijn een krachtig middel om zicht te krijgen op onbewuste patronen waar je in leven en/of werk tegen aan loopt. Ook onderliggende oorzaken van conflicten in familiesystemen werken door in je huidige leven, werk, onderwijs of opvoeding van bijvoorbeeld kinderen. In dit werk geeft het lichaam informatie aangezien het lichaam resoneert op de energie die aanwezig is, iets wat het brein zelf niet kan. Daarom vertrouwen we op de wijsheid van het lijf. Je ontdekt over wat jouw plek is in een systeem, en daar gaat het over, de voor jou juiste plek innemen, zodat je dienstbaar kan zijn vanuit jouwe unieke plek met de juiste ordening, zodat iedereen erbij hoort en er balans kan zijn in geven en nemen.

“Einstein: men hoeft de wereld niet te begrijpen, men moet alleen zijn plaats erin weten te vinden.”

 

Tijdens een opstelling kun je thema’s als (levens)angst, verdriet of een ziektebeeld opstellen. Een familieopstelling geeft verheldering op de oorsprong van jouw ingebrachte thema. Als dit verhelderd is, zal het systeem tot rust komen en zal dit een positief effect hebben op het functioneren en welbevinden. Niet alleen van jou, maar ook van je omgeving. Opstellingen ordenen het liefdessysteem, het geven richting in het innemen van de juiste plek. Daarnaast geeft het inzicht in de oorsprong, of aan welke familielijn jouw vraagstuk ‘vast zit’. Dit inzicht is verhelderend en helend en geeft handvatten in jouw functioneren en handelen in het hier en nu.

Systemisch werk en familieopstellingen zijn effectieve methodes om inzicht in complexe vraagstukken te krijgen en de start van een kentering in gedrag om helende processen in gang te zetten. Het opstellingenwerk is moeilijk met het brein te bevatten. Vandaar dat de ervaring je het meeste inzicht geeft.

Mijn aanbod

Open Inloop familieopstellingenwerk

Lekkere lange avonden nodigen uit om er op uit te gaan.
Kom je kennis maken met het opstellingenwerk? Ook wel familieopstellingen of systemisch werk genaamd. Dat kan!
Kom het een avond ervaren bij Sansoma in Doorn bij Rachel Naron. Ook als je bekend bent met dit werk ben je welkom.
Deze avond zal Rachel een opstelling begeleiden en daarnaast kennis ten aanzien van dit werk delen. 
 
Na mijn opstelling bij Rachel voelde ik zoveel helderheid in mezelf. Het was alsof ik zelfs ineens letterlijk helderder zicht had. Rachel begeleidt met zoveel liefde en kunde en geeft je alle ruimte om echt helemaal dat te voelen wat nodig is.

Wil je met een vriendengroep dit werk een ervaren? Dan is dit een geschikt en laagdrempelige kans en kom gerust samen.
Aanmelden kan via mail@rachelnaron.nl

We gaan aan de slag met wie er die avond aanwezig zijn en welke vragen en dan leven om mee te werken. Laat je verrassen en verwonder.
 
Data van de open inloop zijn:
11 juni 2019
18 juni 2019
2 juli 2019
9 juli 2019

Inloop vanaf 19.15 uur met thee en chocola.
Start om 19.30 uur en het duurt tot uiterlijk 22.00 uur. 

Kosten 30,00 Euro p.p.

Graag contant betalen of overmaken op NL51 INGB 0752 5335 41 t.n.v. R.Naron ivv inloopavond en de datum van deze avond.
 
 

Terug naar aanbod Sansoma

Menu
X