Welkom bij de OKI DOKI spelgroep. 

We gaan weer van start met de leukste spelgroep die wij kennen, namelijk de OKI DOKI spelgroep voor jou en jouw kind. We organiseren bijeenkomsten waarin jullie samen verschillende bewegingsspellen doen. Plezier hebben staat centraal en we besteden daarbij veel aandacht aan verdieping van het contact tussen jou en je zoon of dochter.

De bewegingspellen zijn gebaseerd op de uitgangspunten van OKI-B

De bewegingspellen zijn gebaseerd op de uitgangspunten van OKI-B (Ouder Kind Interactie – Bewegingsspel). Dit is een lichaamsgerichte begeleidingsvorm bedoeld voor ouder en kind samen. Het doel van deze methode is het verbeteren van het contact tussen ouder (of verzorger) en het kind. Hierbij gaan we uit van twee pijlers die in de ontwikkeling van een jong kind een grote rol spelen. Namelijk dat het kind zich bewust wordt van zijn eigen lichaam, zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het ervaart hoe sterk het is, hoe het ergens op kan klimmen zonder te vallen en dat het zijn eigen weg kan gaan. De tweede pijler bestaat uit het ontwikkelen van de vaardigheid om contact te kunnen maken met anderen en zich daarbij veilig te voelen. Op die manier kan het kind gezonde relaties opbouwen.

Bewegingsspellen om samen te groeien

Naast het hebben van plezier, doe je als ouder tijdens de spellen ervaring om (meer) in contact te komen met je eigen leiderschap binnen de relatie met je kind. Hiervoor heb je een mate van sensitiviteit en responsiviteit nodig. Met het vergroten van je sensitiviteit ben je in staat de signalen, die jouw kind uitzendt, nog beter te herkennen. De manier waarop je reageert op deze signalen noemen wij responsiviteit.

Wanneer je in het contact met je kind leiderschap biedt, kan hij of zij meer ontspannen. Kinderen vinden dit fijn, ze voelen meer veiligheid. En ze durven van uit deze steun meer te ondernemen, wat daarmee hun zelfvertrouwen en zelfbeeld vergroot.

Wat gaan we doen?

In de eerste sessie kom je zonder jouw zoon of dochter en vertellen wij over de OKI-B methode en vertellen we hoe we gaan werken. Daarbij vertellen we ook over de drie soorten spel die we onderscheiden namelijk ‘tegen-spel’, ‘samen-spel’ en ‘zorgen voor-spel’. Er is ruimte voor het stellen van vragen en elkaar wat beter te leren kennen. In de andere vijf sessies stellen we verschillende thema’s centraal, deze worden afgestemd op wat er speelt in de groep.

Voor wie?

Voor die ouders met kinderen tot circa 5 jaar die samen plezier willen maken door middel van bewegingsspellen en daarmee hun band willen versterken.

De OKI DOKI-groep wordt vanaf 11 maart 2019 elke maandag van 9:30 tot 10:30 aangeboden met uitzondering van schoolvakanties. Je doet mee voor minimaal 6 bijeenkomsten en vervolgens zolang je zelf wilt. De groep staat onder de bezielende leiding van therapeuten Maaike Storm en Marjolein van Belle.

GRATIS INTRODUCTIE BIJEENKOMST vindt plaats op: 4 maart van 09.30 tot 10.30 uur

Kosten: €135 (voor 6 bijeenkomsten)

JA IK DOE MEE EN MELD ME AAN!

Wil je meer informatie of even overleggen?Bel dan gerust met mij: Maaike 06 25 02 21 62 of mail me.

IK DOE MEE EN MELD ME AAN!