Start Chakra-mandala tekencursus: Zaterdag 4 juli 2020  van 9.30 – 12.00 uur
Deze cursus bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur op zaterdagen in 2020:
1 en 29 augustus, 26 september, 10 oktober, 7 en 21 november en 19 december 2020.

Kosten:  €37,50 per les, en betaal je de hele serie in één keer dan kost het € 285,-

Vanaf 4 juli 2020 geef ik weer een Chakra-mandala tekencursus bij Sansoma; een creatieve, fijne en ontspannen manier om Mandala tekenen met zelfinzicht te combineren. Naast dat je aan het eind van de cursus een prachtige serie Chakramandala’s hebt ontwikkeld, geeft het creatief bezig zijn in verbinding met je chakra’s een bijzondere kijk op hoe het op dat moment gesteld is met al die plaatsen in je lichaam waar je op dat moment in de serie aandacht aan geeft.

Even in het kort; wat zijn “Chakra’s” eigenlijk?

Chakra betekent in het Sanskriet “wiel of cirkel” en het zijn energiewielen (energiecentra) in ons lichaam. De leer van de Chakra’s komt uit het oude India. We hebben 7 hoofdchakra’s in ons lichaam, van onze stuit tot aan onze kruin. Het hartchakra in het midden van ons lichaam, verbindt de onderste drie chakra’s, die meer met lichamelijke zaken verbonden zijn, met de chakra’s van het spirituele/geestelijke deel van onszelf, de bovenste drie chakra’s.

Angst, heftige emoties en stress veroorzaken samentrekking van de chakra’s en daardoor kunnen op de lange duur blokkades ontstaan. Andersom worden de chakra’s groter, kleurrijker en krachtiger naarmate we onszelf positief ontwikkelen en lekker in ons vel zitten. De levensenergie stroomt dan goed door alle chakra’s heen.

Wat houdt dat in, zo’n Chakramandala-cursus?

Chakramandala tekenen geeft je creativiteit een boost, tekenplezier, het werkt rustgevend en door de focus op de chakra’s werk je aan een stuk lichaamsbewustzijn en zelfinzicht, hetgeen je verder kan brengen in je persoonlijke ontwikkeling.

Bij elk Chakra hoort een basiskleur, een tweede kleur als uitstraling en een getal, en daarmee gaan we aan de slag met het Chakra-mandala tekenen. We tekenen met behulp van een passer een patroon van cirkels op papier, die  de basis vormt voor de mandala die we gaan tekenen en inkleuren. Het bijzondere is dat ieders opzet van de mandala hetzelfde is, maar de uitwerking van ieders mandala is uniek; het weerspiegelt nl. jouw innerlijk!

Hoe begeleid ik jou?

Ik begeleid de cursisten in de opzet van de mandala en ik geef advies en extra informatie over kleuren en patronen. We werken met passer, potlood en kleurpotlood.

Aan het begin van elke les is er ruimte om je ervaringen van de afgelopen paar weken met elkaar te delen, en elkaars werk te bewonderen. Tevens krijg je een korte uitleg over elk chakra voordat we ermee aan de slag gaan en een handout .

Mijn eigen ervaringen

Zelf ben ik in aanraking gekomen met Chakra-mandala tekenen via  Margot Janssen van “de Toverboom” in Bilthoven en Chakra-energie en Intuïtielessen heb ik gevolgd bij het Cico en CLI in Utrecht.

Zo heb ik leren ervaren hoe bijzonder het is het, dat de hoedanigheid van mijn chakra’s zich steeds weerspiegelt in mijn tekening. Wil je dat ook ervaren en heb je zin in een wonderbaarlijke, creatieve en rustgevende reis door je Chakra’s, geef je dan op voor de Chakra-mandalacursus bij Sansoma vanaf 4 juli 2020.

Voor meer informatie kan je bellen of mailen naar:

Gabriëlle Buys van GAB’s Atelier: 06 – 398 494 59 of mailen: gabriëlle@gabsatelier.nl