Merel Eline Groen

Merel Eline Groen


Welkom, mijn naam is Merel Eline en ik verzorg lessen in buikdansen. Ooit deed ik de opleiding tot sociaal kunstzinnig therapeut. Dat was na de middelbare school. Dansen doe ik al graag zolang ik me kan herinneren. Als kind was het klassiek en jazzballet. Maar op een dag zag ik een buikdanseres op TV. Zonder aarzelen koos ik voor buikdansen. Bij verschillende centra voor bewustwording heb ik me verdiept in lichaamswerk, verscheidene meditatie-vormen en rituelen uit de wereld van o.a. tantra en sacred feminine. 

Buikdans biedt zo'n rijkdom aan vrouwelijke energie en inspiratie!

Buikdansen is heerlijk. Lekker intens bewegen en genieten van je eigen lichaam. Schouders, borsten, buik, heupen. Baarmoeder en hart. Helemaal voor jezelf en op en top vrouwelijk. Ontvankelijk, uitdagend, speels. Krachtig. Aards. Holistisch (of energetisch, dynamisch) buikdansen is heerlijk. Het is niet alleen leuk, het maakt je ook gezond en fit. Holistisch buikdansen houdt in dat de levensvreugde vrij door je heen stroomt. In flow, inspirerend en extatisch in het leven doet staan.

"Met buikdansen kun je de essentie van het echt oer-vrouwelijke in jezelf voelen en tot leven brengen"

Hou je van dansen?

Wil je 

  • meer verbinden met je vrouwelijke essentie?
  • je levendiger voelen en op een speelse manier genieten van je dans?
  • je eigen bron van vrouwelijke intelligentie en kracht herontdekken in je bekken, je baarmoeder en je hart
  • met alleen vrouwen onder elkaar zijn?
  • je heerlijk ontspannen bewegen, met je hele lijf: heupen, rug, buik, borst, schouders, op allerlei muziek en ritmes.  

Dan zijn de holistische buikdanslessen een goed idee voor jou. Tijdens de lessen maak ik gebruik van gerichte oefeningen, geleide meditaties en bewegingskwaliteiten.

Ik bied workshops aan die je uitnodigen om je vrouwelijke schoonheid en kracht te ervaren. Je sensueel te voelen, je hart te openen en liefde uit te stralen.

Hoe ziet een les eruit?

Eerst maak je, meditatief dansend, je bekken, je rug, buik, en alles los. Vervolgens leer je verschillende bewegingen. Zacht, rond en vloeiend, of juist staccato en krachtig aards. Mét de speelse accenten en sierlijke armbewegingen die bij buikdansen horen. Zorgvuldig uitgekiend, zodat je al dansend diep contact maakt met je lijf. Zo ervaar je geleidelijk steeds duidelijker je eigen vrouwelijke energie in je bekken, je baarmoeder en je borsten. Aan het einde van de les kun je alles wat je hebt geleerd heerlijk vrijuit toepassen. In een grotere oefening, of in je vrije dans. Plezier staat voorop.

Dansen vanuit een thema

Dat kunnen je chakra’s zijn. Of thema’s vanuit de Vrouwen Tao, de Tantraleer, of bijvoorbeeld ‘Sacred Femine’. Soms ook gebruiken we onze stem in de dans. Of dansen we de specifieke bewegingen met met pastelkrijt op papier, of met boetseerklei. Inspiratie voor de oefeningen put Merel Eline uit haar jarenlange intuïtieve vorming en scholing.

Thema: Chakra’s en dans!
Al dansend maak je op een speelse en natuurlijke manier contact met de chakra’s en de daarbij behorende ziele-kwaliteiten. Alleen al aandacht geven aan je chakra’s is heilzaam en helend. De gerichte bewegingen, geleide meditaties en heerlijke muziek helpen daarbij.

We dansen holistisch, alles komt aan bod van voeten tot de kruin, aarde en kosmos.  Een variatie aan sensuele heup- en buikbewegingen, sierlijke armen tot en met geaard voeten- en benenwerk. In balans met je chakra’s ervaar je diepe goddelijke liefde in jezelf, je eigen natuurlijke staat van zijn. Ben je vrij, authentiek en krachtig. Floreer je.

Mijn stijl is liefdevol en essentie gericht.

Workshops op de woensdagavond:
Je kunt de eerste keer een workshop afzonderlijk volgen. Om te ervaren of het wat voor je is.

Losse les: € 15,-
Strippenkaart voor 7 lessen: € 95,-
Strippenkaart voor 10 lessen: € 135,-

“Chakra’s en dans!”: Flowering of the chakra’s!
Data volgen binnenkort.
Wil je op de hoogte blijven? Mail me even.

Thema: Boetseren en buikdansen
Dive into the power of the womb

Boetserend met klei, al dansend en met geleide meditaties, maken we op subtiel niveau verbinding met de wijsheid van de baarmoeder. In aanraking komend met je vrouwelijke essentie, jou centrum van diepe innerlijke rijkdom; jouw pure scheppings- en oerkrachten, intuïtie, creatieve en helende vermogens. Terugkomend bij je natuurlijke staat van zijn, bij de bron.  

Workshop 3 avonden: € 45
Data donderdagavonden: 17 oktober 2019, 7 november 2019

Tijd: 19.30 - 21.00 uur

Strippenkaart voor 7 lessen: € 105
Strippenkaart voor 10 lessen: € 150

Vragen of meer weten?

Vul het onderstaande formulier in. Ik neem contact met je op.
Bellen kan ook: 06 47 15 55 09, ik sta je graag te woord.

Menu
X